Liek vārīties rīsus. Katlā ber rīsus, pievieno sāli un ūdeni, uzvāra, nogriež pavisam mazu liesmu, uzliek vāku un vāra apmēram 15-20 minūtes, līdz rīsi ir gatavi un ūdens novārījies. Noliek malā.
2.
Tomātus blanšē (aplej ar verdošu ūdeni un patur 1 minūti), novelk mizu un sagriež gabalos. Sīpolu nomizo un sakapā. Sakarsē pannu, lej eļļu un apcep sīpolus, tad pievieno tomātu gabaliņus un sautē, līdz tie ir mīksti. Pievieno sāli un cukuru. Liek apceptos tomātus 24X24 cm veidnē.
3.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
4.
Pannā sakarsē eļļu un apcep gaļu, pievieno un apcep rīvētus burkānus. Pievieno sāli, piparus un garšvielas, pievieno un apcep tomātu pastu. Iemaisa rīsus un pus glāzi ūdens, samaisa. Ņem nost no liesmas.
5.
Paprikām nogriež “cepurītes” un izņem sēklas. Pilda paprikas ar gaļas un rīsu pildījumu, apber ar rīvētu sieru. Cepurītes iesprauž pannā blakus.
6.
Cep sakarsētajā cepeškrāsnī apmēram 50 minūtes. 15 minūtes atdzesē un pasniedz.