Home » Receptes » Citrusaugļu sulā marinēts cūkgaļas cepetis
Citrusaugļu sulā marinēts cūkgaļas cepetis
Pusdienas
Sātīgi
Pagatavošanas laiks >1 stundas
Svaigas cūkgaļas, pleca gabals bez kaula
2 kg
Marinādei
1 apelsīna sula un norīvēta miziņa
1 laima sula un norīvēta miziņa
Olīveļļas
4 ēdamk
Ķiploki
4 daiviņas
Sauja pētersīļu ārkaisīšanai pirms cepšanas
Sauja piparmētru
Oregano, kaltēta
2 tējk
Kumīna
2 tējk
Sāls, pipari pārkaisīšanai pirms cepšanas
1.
Gatavo marinādi. Zaļumus sakapā, izspiež ķiploku, norīvē citrusaugļu miziņas, pieber sausās garšvielas un eļļu un ar šo maisījumu ierīvē gaļu un liek to bļodā.
2.
Izspiež sulu no citrusaugļiem, pievieno gaļai un apmaisa. Liek marinēties 2 stundas vai uz nakti. Pirms cepšanas patur 1 stundu istabas temperatūrā.
3.
Sakarsē cepeškrāsnī līdz 210 grādiem parastajā režīmā.
4.
Cūkgaļu izņem no marinādes, ierīvē ar sāli un pipariem un liek uz restes cepties 30 min, apakšā paliekot lēzeno cepeškrāsns pannu.
5.
Tad samazina temperatūru līdz 190 grādiem un turpina cept apmēram 1 stundu 30 minūtes.
6.
Opcija: pāri palikušo marinādi lej mazā katliņā un uz vidējas liesmas vāra līdz tā reducējas līdz mērces konsistencei. Pasniedz ar cepeti.