Biešu salāti ar fetas sieru

Salāti Salāti
Veģetāri Veģetāri
Pagatavošanas laiks 60 minūtes
Bietes, var cept veselas cepeškrāsnī vai vārīt vai pirkt jau novārītas
4 vidējas
Saldais sīpols
1 liels
Sauja zaļumu (pētersīļi, baziliks vai dilles)
Ķimeņu
1 tējk
Balzāmetiķa
4 ēdamk
Sāls
Rukolas salāti
1 iepakojums 150-200 g
Kazas vai fetas siera
Pāris saujas grauzdētu riekstu (valrieksti vai ciedru rieksti)
Extra virgin olīveļļas
4 ēdamkarotes
Balzāmetiķa krēma
2 ēdamkarotes
Opcija: pievienoti kaperi, saulē kaltēti tomāti, svaigas vīģes, bumbieri uc
1.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem ar ventilatoru.
2.
Bietes ar suku noberž un noskalo, nogriež astīti, nosusina. Ietin folijā pa vienai vai vairākām un liek cepties uz restes līdz kamēr ar nazi iedurot, ir mīkstas, apmēram 50-60 min.
3.
Kad bietes atdzisušas, tās nomizo un sagriež apmēram 2-3 mm daivās vai ripās. Sīpolu nomizo un sagriež plānās ripās.
4.
Bietes un sīpolu ripas liek bļodā, apber ar sakapātiem zaļumiem, ķimenēm, sāli, pārlej ar balzāmetiķi un samaisa. Var atstāt uz neilgu laiku iemarinēties.
5.
Traukā kārtām liek rukolu, bietes, rukolu, bietes, pārber ar sadrupinātu kazas vai fetas sieru, riekstiem. Pārlej ar balzāmetiķa krēmu, olīveļļu, pipariem.

Nogaršo arī šīs receptes