Pupiņu un tomātu zupa ar spinātiem

Sātīgi Sātīgi
Zupa Zupa
Pagatavošanas laiks 50-55 minutes
Sarkano pupiņu, šķidrums noliets, vai izmērcētu un novārītu pupiņu
1 mazā bundža (kopā 400 g)
Burkāni, sagriezti mazos kubiņos
3 vidēji
Selerijas kāti, sagriezti nelielos kubiņos
2
Konservēti tomāti gabaliņos
1 bundža, apmēram 400g
Svaigu spinātu
100g
Sīpols, sakapāts
1 vidējs
Ķiploka daiviņas, sīki sakapāts vai izspiesta caur spiedi
2 daiviņas
Pētersīļu, kaltētu vai buntīte svaigu, sakapātu
2 tējkarotes
Čili, sakapāts
1
Tomātu pastas
2 ēdamkarotes
Dārzeņu buljona
1,5 l
Olīveļļas cepšanai
4-6 ēdamkarotes
Sāls, cukurs, pipari pēc garšas
Pasniegšanai - 1 kukulītis tumšās čabatas
1.
Sakapā sīpolu un čili. Nomizotus burkānus un selerijas kātus sagriež nelielos kubiņos. Ķiploku nomizo un sakapā, vai izspiedīs caurs spiedi tieši katlā.
2.
Lielā katlā lej olīveļļu un uz mazas liesmas liek sautēties sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, apmēram 7-10 minūtes.
3.
Pievieno burkānus, seleriju, čili, apmaisa un uz vidējas liesmas apcep kādas 5-7 minūtes.
4.
Tad pievieno garšaugus, ķiploku un tiklīdz ķiploks sāk smaržot, pievieno tomātu pastu, apcep, pievieno konservētos tomātus gabaliņos , pupiņas, buljonu un vāra uz mazas liesmas 20-30 minūtes.
5.
Apmaisa, nogaršo, pievieno sāli, cukuru un piparus. Ieber spinātus un vāra 2 minūtes.
6.
Ņem nost no liesmas, uzliek vāku un ļauj nogatavoties vismaz 15 min.
7.
Pa to laiku sakarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem parastajā režīmā. Sagriež čabatu, rēķina katrai porcijai pa 2 rikām vienā ēdienreizē. Liek rikas uz ar cepampapīru pārklātas pannas, apslaka ar olīveļļu , ierīvē ar to rikas no abām pusēm, arī paberzējot pa papīru un liek cepties, līdz maize ir zeltaina un smaržīga, apmēram 7 minūtes.
8.
Zupu lej bļodiņās, liek iekšā palielos gabalos saplēstu maizi, pa daļām.

Nogaršo arī šīs receptes