Kraukšķīgas mājās vafeles

Bērniem Bērniem
Brokastis
Deserti Deserti
Pagatavošanas laiks 30-40 min
Kviešu miltI
250 g (2 glāzes)
Cepamais pulveris
2 tējkarotes
Soda
1/2 tējkarote
Sāls
1/4 tējkarote
Olas
2 lielas
Paniņi vai piens
360 ml (1,5 glāzes)
Kausēts sviests vai eļļas
80 ml (1/3 glāzes)
Cukurs
2 ēdamkarotes
Vaniļas ekstrakts(pēc izvēles)
1 tējkarote
1.
Sausās sastāvdaļas sajauciet: Lielā bļodā sajauciet miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli. Ja vēlaties saldākas vafeles, pievienojiet arī cukuru šajā solī.
2.
Sajauciet mitrās sastāvdaļas: Atsevišķā bļodā viegli sakuļiet olas. Pievienojiet paniņas (vai pienu), kausēto sviestu (vai eļļu) un vaniļas ekstraktu, ja izmantojat. Visu labi samaisiet.
3.
Apvienojiet masas: Ielejiet mitrās sastāvdaļas sauso sastāvdaļu bļodā. Maisiet, līdz visas sastāvdaļas ir apvienojušās un mīkla ir viendabīga. Nemaisiet pārmērīgi, lai vafeles būtu gaisīgas – nelieli kunkuļi ir pieļaujami.
4.
Uzkarsējiet vafeļpannu: Ieslēdziet vafeļpannu un uzkarsējiet to līdz darba temperatūrai. Ja nepieciešams, viegli ieziežiet vafeļpannas virsmas ar eļļu vai sviestu.
5.
Cepiet vafeles: Lejiet mīklu uzkarsētajā vafeļpannā – parasti pietiek ar 1/2 līdz 3/4 glāzes mīklas vienai vafeles porcijai, atkarībā no vafeļpannas izmēra. Aizveriet vafeļpannas vāku un cepiet, līdz vafeles ir zeltaini brūnas un kraukšķīgas (parasti 3-5 minūtes, atkarībā no vafeļpannas).
6.
Pasniedziet: Gatavās vafeles uzmanīgi izņemiet no vafeļpannas un pasniedziet nekavējoties ar iecienītākajām piedevām, piemēram, svaigām ogām, kļavu sīrupu, putukrējumu vai šokolādes mērci.

Alternatīvas un risinājumi:

  • Ja nav vafeļpannas: Lai gan vafeļpanna ir ideāla, vafeles var pagatavot arī uz parastas pannas. Ielejiet nelielas mīklas porcijas uz sakarsētas, ietaukotas pannas un cepiet kā pankūkas, līdz tās ir zeltainas no abām pusēm. Tās nebūs tik kraukšķīgas kā vafeļpannā ceptās, taču joprojām būs gardas.
  • Biezākas vafeles: Ja vēlaties biezākas vafeles, palieliniet miltu daudzumu par 1-2 ēdamkarotēm.
  • Paniņu vietā: Ja nav paniņu, varat izmantot parastu pienu, pievienojot 1 ēdamkaroti citrona sulas vai baltvīna etiķa un atstājot uz 5 minūtēm, lai piens sarec.
  • Sāļās vafeles: Izlaidiet cukuru un vaniļas ekstraktu. Varbūt pat pievienojiet smalki rīvētu sieru, sasmalcinātas zaļumu vai garšvielas, piemēram, ķiploku pulveri vai melnos piparus, lai iegūtu sāļas vafeles. Tās lieliski garšos ar olām, bekonu vai dārzeņiem.
  • Pilngraudu vafeles: Daļu kviešu miltu (piemēram, pusi) var aizstāt ar pilngraudu miltiem, lai iegūtu veselīgāku versiju.
  • Mīklas uzglabāšana: Vafeļu mīklu var uzglabāt ledusskapī hermētiskā traukā līdz 2 dienām. Pirms cepšanas to var nākties nedaudz atšķaidīt ar pienu, ja tā kļuvusi pārāk bieza.

 

Vafeles ir lielisks veids, kā sākt dienu vai palutināt sevi ar gardu desertu. Tās ir ne tikai vienkārši pagatavojamas, bet arī sniedz milzīgas iespējas variācijām – saldas, sāļas, ar dažādām piedevām. Šī recepte palīdzēs jums pagatavot klasiskas, kraukšķīgas un gaisīgas vafeles, kas patiks ikvienam.

Lai labi garšo!

Nogaršo arī šīs receptes