Alternatīvas un risinājumi:
- Ja nav vafeļpannas: Lai gan vafeļpanna ir ideāla, vafeles var pagatavot arī uz parastas pannas. Ielejiet nelielas mīklas porcijas uz sakarsētas, ietaukotas pannas un cepiet kā pankūkas, līdz tās ir zeltainas no abām pusēm. Tās nebūs tik kraukšķīgas kā vafeļpannā ceptās, taču joprojām būs gardas.
- Biezākas vafeles: Ja vēlaties biezākas vafeles, palieliniet miltu daudzumu par 1-2 ēdamkarotēm.
- Paniņu vietā: Ja nav paniņu, varat izmantot parastu pienu, pievienojot 1 ēdamkaroti citrona sulas vai baltvīna etiķa un atstājot uz 5 minūtēm, lai piens sarec.
- Sāļās vafeles: Izlaidiet cukuru un vaniļas ekstraktu. Varbūt pat pievienojiet smalki rīvētu sieru, sasmalcinātas zaļumu vai garšvielas, piemēram, ķiploku pulveri vai melnos piparus, lai iegūtu sāļas vafeles. Tās lieliski garšos ar olām, bekonu vai dārzeņiem.
- Pilngraudu vafeles: Daļu kviešu miltu (piemēram, pusi) var aizstāt ar pilngraudu miltiem, lai iegūtu veselīgāku versiju.
- Mīklas uzglabāšana: Vafeļu mīklu var uzglabāt ledusskapī hermētiskā traukā līdz 2 dienām. Pirms cepšanas to var nākties nedaudz atšķaidīt ar pienu, ja tā kļuvusi pārāk bieza.
Vafeles ir lielisks veids, kā sākt dienu vai palutināt sevi ar gardu desertu. Tās ir ne tikai vienkārši pagatavojamas, bet arī sniedz milzīgas iespējas variācijām – saldas, sāļas, ar dažādām piedevām. Šī recepte palīdzēs jums pagatavot klasiskas, kraukšķīgas un gaisīgas vafeles, kas patiks ikvienam.
Lai labi garšo!