Variācijas un risinājumi:
- Ja nav svaiga sīpola: Var izmantot sīpolu pulveri (apmēram 1 tējkaroti) vai žāvētus sīpolu pārslas. Pirms pievienošanas tās var nedaudz izmērcēt karstā ūdenī.
- Maizes vietā: Ja nevēlaties izmantot maizi, varat to aizstāt ar tādā pašā daudzumā mannas (papildus norādītajām 2 ēdamkarotēm) vai smalki sarīvētu kartupeli.
- Cepeškrāsnī: Veselīgākai versijai kotletes var cept cepeškrāsnī. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 200°C (390°F). Izklājiet cepamformu ar cepampapīru, lieciet virsū kotletes un cepiet apmēram 20-25 minūtes, apmēram pusceļā tās apgriežot.
- Piedevu dažādošana: Mīklai var pievienot arī smalki rīvētus burkānus, kabaci, vai sasmalcinātas svaigas dilles, pētersīļus, majorānu, lai kotletēm piešķirtu papildu garšu un uzturvērtību.
- Vegāniskās kotletes: Maltās gaļas vietā var izmantot vārītas lēcas, aunazirņus, sēnes vai dārzeņus. Olas vietā var izmantot linsēklu “olu” (1 ēdamkarote maltu linsēklu + 3 ēdamkarotes ūdens, ļauj nostāvēties 5 minūtes). Pienu var aizstāt ar dārzeņu buljonu.
- Saldēšana: Gatavas, atdzesētas kotletes var sasaldēt un uzglabāt saldētavā vairākus mēnešus. Pirms pasniegšanas tās var uzsildīt cepeškrāsnī vai uz pannas.
Kotletes ir klasisks komforta ēdiens, kas iepriecina gan mazus, gan lielus. Tās ir viegli pielāgojamas dažādām gaumēm un lieliski sader ar gandrīz jebkurām piedevām, sākot no kartupeļiem un beidzot ar svaigiem salātiem. Šī recepte palīdzēs jums pagatavot sulīgas un aromātiskas kotletes, kas kļūs par iecienītu ēdienu jūsu ģimenē. Lai labi garšo!