Spageti ar Boloņas mērci

Sātīgi Sātīgi
Pagatavošanas laiks 1 st 30 minūtes
Liellopa vai jaunlopa maltās gaļas
800 g
Tomātu pastas
2 ēdamkarotes ar kaudzīti
Konservētu tomātu
800 g
Sīpoli
2
Selerijas kāti
3
Burkāni
3
Čili pipars
1
Provansas garšvielu
2 tējkarotes
Olīveļļas cepšanai
4 ēdamkarotes
Sāls, pipari un cukurs pēc garšas
Karsta ūdens
300-500 ml
Opcija: 150-200 ml sausa sarkanvīna
Pasniegšanai: Spageti vai citi makaroni Parmesan siers Melnie pipari
1.
Sīpolus sasmalcina, burkānus nomizo un sarīvē uz lielās rīves, selerijas kātus sīki sakapā, čili ar visām sēklām sakapā. Var sasmalcināt kombainā ar asajiem nažiem, vispirms sīpolus, tad pārējos dārzeņus.
2.
Dziļā pannā, čuguna katlā vai katlā ar biezo dibenu lej olīveļļu un uz vidēji mazas liesmas liek apcepties sīpolus, čili, seleriju un burkānus.
3.
Pievieno visas garšvielas un mazliet apcep.
4.
Tad pievieno gaļu un visu apcep, ik pa laikam apmaisot, lai masa ir viendabīga un nedaudz apbrūnināta. Ja nepieciešams, pievieno vēl eļļu. Ja vēlas, šajā brīdī pievieno sarkanvīnu un ļauj alkoholam iztvaikot.
5.
Tad pieveno tomātu pastu un nedaudz apcep, pievieno tomātus ar visu sulu, karstu ūdeni no tējkannas, nogriež mazu liesmu, uzliek vāku un ļauj burbuļot 50-60 min, ik pa laikam pieskatot, vai pietiek šķidruma un tas nesāk piedegt.
6.
Pagaršo un sāk meklēt garšu- sāls, pipari un cukurs. Kad garša atrasta, noņem no liesmas un ļauj ievilkties vismaz 15-20 min.
7.
Pasniedz ar spageti, kas novārīti sālsūdenī, kā norādīts uz iepakojuma. Pārber ar rīvētu Parmesan sieru un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

Nogaršo arī šīs receptes