Ķiplokus un ingveru nomizo un sakapā, zaļumus sakapā, burkānu nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
2.
Uz sakarsētas pannas lej eļļu un uz vidēji mazas liesmas liek pavisam nedaudz apcepties ingveru un izspiestu ķiploku, pievieno un apcep kariju.
3.
Pievieno un apcep lēcas, tad pievieno un nedaudz apcep burkānus. Pievieno konservētos tomātus, buljonu, apmaisa, uzliek vāku un uz pavisam mazas liesmas sautē līdz lēcas ir gatavas, apmēram 35 minūtes.
4.
Kad lēcas gatavas, pievieno kokospienu un bez vāka ļauj burbuļot, līdz karijs kļūst krēmīgs, apmēram 10 minūtes.
5.
Nogaršo, pēc garšas pievieno sāli, cukuru un citrona vai laima sulu, iemaisa sakapātos zaļumus.
6.
Gatavo griķu pārslas. Pārslas ber nelielā bļodā, pievieno sāli un aplej ar verdošu ūdeni, lai ūdens ir 1 cm virs pārslām. Uzliek šķīvīti un 10 minūtes atstāj uzbriest.
7.
Kariju var pasniegt arī ar vārītiem basmati rīsiem.