Garšaugos cepeškrāsnī cepta vista ar dārzeņiem

Pusdienas
Pagatavošanas laiks 60 minūtes
Vistas gabaliņi, stilbiņi vai šķiņķīši
6
Jaunie kartupeļi (vēlams)
6 mazi
Zaļās olīvas ar kauliņiem
2 saujas
Ķirštomātiņi
1 sauja
Ķiploki
8 daiviņas
Sīpoli
2 mazi
Citrons
½
Garšaugi (timiāns, salvija vai pētersīļi un citi)
Sāls, pipari
Olīveļļa
Opcija: čili, dateles, burkāni, baklažāns, lielie kaperi, saulē kaltēti tomāti, ķirbis. Ja izmanto baklažānu, tas jāsagriež palielos gabalos un jāapber ar sāli un jāpatur 20-30min, tad jānoskalo ūdenī un jānosusina. Tas jāapcep oliveļļā kopā ar vistu.
1.
Vistas gabaliņus nomazgā, nosusina, apber ar sāli un pipariem.
2.
Garšaugus, citronu, kartupeļus (ja lielāki, sagriež uz pusēm vai 4 daļās) un ķiploku daiviņas ar visu mizu nomazgā un nosusina. Nomizotu sīpolu sagriež gareniski 4 daļās. Ķirštomātiņiem ūdens bļodā izspiež sēklas. Citrona pusi sagriež vēl 4 daļās.
3.
Lielā pannā ar noņemamu rokturi (ja nav noņemams, tad vēlāk būs jāpārliek cepamtraukā) lej olīveļļu un liek cepties vistu, līdz tā ir no abām pusēm zeltaina.
4.
Vistas cepšanas beigās pievieno arī ar naža galu saspiestas ķiploka daiviņas, sīpolus un citronu, beigās arī olīvas, garšaugus un ķirštomātiņus. Visu vēl nedaudz apcep un apmaisa.
5.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem parastajā režīmā.
6.
Pannā pievieno kartupeļus, ja panna nav liekama cepeškrāsnī, visu pārliek cepamtraukā. Lielākā cepamtraukā pārliek arī tad, ja visa ir vairāk un viss nesaiet pannā, jo vista vai baklažāns ir apcepts pa daļām.
7.
Liek cepeškrāsnī pa vidu un cep, līdz kamēr kartupeļi un vista ir gatavi.

Nogaršo arī šīs receptes