Zaļumi (baziliks, piparmētru lapiņas, pētersīļi vai dilles)
Ābolu vai baltvīna etiķa
1 ēdamk
Extra virgin olīveļļas
2 ēdamk
Fetas siera
40 g
Sāls, pipari
1.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem parastajā režimā. Lielo cepampannu pārklāj ar cepampaīru.
2.
Baklažānus pārgriež gareniski uz pusēm un ar naža galu iegriež krusteniski. Apkaisa ar sāli un pipariem un apslaka ar eļļu.
3.
Liek uz cepampapīra ar griezuma vietu uz leju un liek cepties sakarsētajā cepeškrāsnī aptuveni 35 minūtes, līdz baklažāns ir ļoti mīksts.
4.
Pa to laiku sagriež tomātus daiviņās, izgriež sēkloto mīkstumu (to neizmantosim) un tomātu sagriež mazos gabaliņos. Arī avokado mīkstumu sagriež mazos gabaliņos. Zaļumus sakapā.
5.
Visus dārzeņus liek bļodā, pievieno tunci (eļļa nolieta), sāli un piparus, extra virgin olīveļļu un samaisa.
6.
Izcepto baklažāu liek uz škīvja, ar dakšu nedaudz uzirdina mīkstumu un tam pārslaka etiķi.
7.
Liek virsū tunča salātus, drupinātu feats sieru, piparus.