Banānmaize

Bērniem Bērniem
Deserti Deserti
Pagatavošanas laiks 60 minūtes
Pekanriekstu (vai valriekstu), grauzdētu, sakapātu Ja riekstus vēlas pārbērt kūkai, kā bildē, nevis pievienot mīklai, tad tos pirms tam neapgrauzdē
120 g
Miltu
230 g
Cukura
150 g
Cepamā pulvera
1 tējkarote
Sodas
¼ tējkarotes
Sāls
¼ tējkarotes
Vaniļas pastas vai cukura
2 tējkarotes
Malta kanēļa
1 tējkarote
Lielas olas
2
Sviesta
120 g
Gatavi banāni
3 lieli (aptuveni 450-500g)
1.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem parastajā režīmā. Ieziež ar sviestu vai eļļu maizes veidni (aptuveni 27x11x7). Noliek malā.
2.
Ber riekstus uz lēzenas pannas un cep cepeškrāsnī pa vidu aptuveni 8 min. Atdzesē un ar nazi uz dēlīša sasmalcina. Nevajag pārāk smalki.
3.
Lielā bļodā ar dakšiņu sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu, sāli un sasmalcinātos riekstus. Noliek malā.
4.
Mazā katliņā uz lēnas liesmas izkausē sviestu un noliek malā atdzist.
5.
Krūzītē sakuļ olas.
6.
Vidējā bļodā ar kartupeļu stampu samīca banānus, pievieno sakultās olas, izkausēto sviestu un vaniļas cukuru, samaisa.
7.
Ņem bļodu ar miltu maisījumu un tam pievieno banānu maisījumu un uzmanīgi visu apmaisa. Jāmaisa tikai tik, lai visas sastāvdaļas būtu samaisītas, bet tā nebūs ļoti viendabīga. Mīklu nedrīkst pārmaisīt, tad tā labi nepacelsies.
8.
Lej mīklu sagatavotajā pannā. Liek cepeškrāsnī pa vidu un cep aptuveni 55 min, kad kūka ir pacēlusies, varbūt pat ieplaisājusi un zeltaini brūna. Svarīgi, lai ir labi izcepusies. Gatavību pārbauda ar kociņu, lai iedurot kūkā tas neaplīp.
9.
Kādas 5 min kūku atdzesē pannā, tad ņem ārā. Var pasniegt jau siltu ar sviestu

Nogaršo arī šīs receptes