Ātrais vistas karijs ar grieķu jogurtu un indijas riekstiem

Sātīgi Sātīgi
Vakariņas
Vistas šķinšķīši, sagriezti mazos gabaliņos
2
Indijas rieksti, grauzdēti un sasmalcināti
50 g
Bezpiedevu jogurts
200 g
Zemesriekstu sviests
1 tējk
Karija pulveris
2 tējk
Sakapātu pētersīļi
1 ēdamk
Sakapāts ingvers
1 tējk
Laima sulas un norīvēta miziņa
½ laima
Karsts ūdens no tējkannas (ja ir buljons, var izmantot to)
1/3 glāzes
Sāls, pipari
Kuskusam
Kuskusa
50 g
Sakapāti pētersīļi
1 tējk
Olīveļļas
1 ēdamk
Šķipsniņa sāls
Verdošs ūdens no tējkannas
1.
Riekstus ber uz sausas pannas un uz vidēji mazas liesmas apgrauzdē (grauzdē visus nopirktos riekstus, pārējos izmantosim citām ēdienreizēm), tad atdzesē un 50 g ar stampiņu uz dēlīša sadauza vai sakapā ar nazi. Jāsasmalcina diezgan smalki, jo tie dos karijam krēmīgumu.
2.
Sagriezto gaļu liek vidējā bļodā, pievieno sasmalcinātos riekstus, sakapātos pētersīļus, ingveru, kariju, zemesriekstu sviestu, pierīvē laima miziņu no pus laima un visu samaisa. Tad pievieno bezpiedevu jogurtu un samaisa.
3.
Sakarsē pannu un liek uz pannas vistas un jogurta maisījumu, nedaudz pasautē. Tad pievieno karsto ūdeni un sautē uz mazas liesmas, ik pa laikam apmaisot, 15-20 minūtes.
4.
Pagaršo, pievieno sāli un piparus un kad gatavs, piespiež nedaudz laima sulu.
5.
Pirms pasniegšanas gatavo kuskusu. Mazā bļodiņā ber kuskusu, pievieno olīveļļu, sāli, sakapātus pētersīļus (ja ir un garšo, var pievienot sauju rozīņu vai sakapātu dateļu) un pārlej ar verdošu ūdeni, lai tas ir 1 cm virs kuskusa. Uzliek šķīvīti un atstāj uz 5 minūtēm. Kad gatavs, to ar dakšiņu uzirdina un pasniedz ar kariju
6.
Pasniedz ar zaļajiem un dārzeņu salātiem, kas pagatavoti no kastīšu produktiem. Bļodiņā saplēš salātlapas, pārliek ar gurķa un paprikas ripām, sagrieztu tomātu. Pārber ar sāli un pipariem, uzspiež laima sulu un pārlej ar olīveļļu.

Ja gribas vistas kariju, bet ātri, tad šī recete ir tieši laikā. Turklāt, ar grieķu jogurtu un indijas riekstiem tas būs krēmīgs un veselīgi barojošs.
Pasniegt to var gan ar basmati rīsiem, gan olu nūdelēm. Šoreiz to pagatavosim ar kuskusu. Kuskusa pagatavošana aizņems vien 5 minūtes.

Nogaršo arī šīs receptes