Ābolkūka ar kanēli

Deserti Deserti
Top receptes Top receptes
Pagatavošanas laiks 45 minūtes
3 vidēji āboli
600 g
Milti (1/3 var aizstāt ar auzu miltiem)
200 g
Cukurs
150 g
Cepamais pulveris
1 tējk
Sodas
½ tējk
Šķipsniņa sāls
Lielas vistu olas
2
Augu eļļa
120 g
Skābais krējums vai grieķu jogurts
120 g
Nobeigumam - cukurs gaiši brūnas
2 ēdamk
Kanēļis
2 tējk
Mīkstais sviests
1 ēdamk
1.
Kūkas veidnē (diametrs 20 cm) iespiež cepampapīru. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2.
Lielākā bļodā iesver miltus, pievieno cukuru, sāli, sodu un cepamo pulveri, samaisa un noliek malā.
3.
Vidējā bļodā ar dakšu sakuļ olas (līdzīgi kā omletei), pievieno eļļu, skābo krējumu un samaisa.
4.
Miltos lej šķidro masu un maigi samaisa. Neavajag kult un putot.
5.
Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež vidējos gabaliņos. Iemaisa ābolus mīklā. Lej mīklu veidnē un nolīdzina.
6.
Nobeigumam sajauc cukuru ar kanēli un samaisa ar mīksto sviestu. Liek to piciņās vienmērīgi pāri kūka un ar karoti nolīdzina.
7.
Liek cepties sakarsētajā cepeškrāsnī pa vidu apmēram 45 minūtes.
8.
Kad gatava, liek uz restes nedaudz atdzist.

Nogaršo arī šīs receptes