Lielākā bļodā ber miltus, auzu pārslas, cukuru, cepamo pulveri, sodu un sāli. Ar dakšiņu samaisa un noliek malā.
3.
Vidējā bļodā ar dakšiņu sakuļ olu ar vanilīnu, iemaisa kefīru un tad eļļu.
4.
Ņem bļodu ar miltu maisījumu un tajā iemaisa ogas, ja saldētas, tad neatkausētas, uzreiz no saldētavas.
5.
Miltu un ogu maisījumā lej kefīra maisījumu un maigi apmaisa. Nekuļ un neputo
6.
Mīklu pilda sagatavotajās formiņās, sadalot to vienmērīgi pa 12 trauciņiem.
7.
Liek cepties sakarsētajā cepeškrāsnī pa vidu, apmēram 28 minūtes.
8.
Atdzesē un pasniedz. Var pasniegt ar mīkstu sviestu, siera, avokado vai šķiņķa šķēlēm. Šādus mafinus ērti paņemt uz skolu. Daļu mafinu var ielikt aizspiežamajos maisiņos un likt saldētavā. Mafini atkusīs un garšos kā tikko izcepti.