Auzu pārslu un melleņu mafini brokastīm

Bērniem Bērniem
Brokastis
Deserti Deserti
Pagatavošanas laiks 40-45 min
Miltu
160 g
Ātri vārāmo auzu pārslu
160 g
Сukura
150 g
Cepamā pulveri
2 tējkarotes
Sodas
½ tējkarotes
Sāls
1 šķipsniņa
Olas
1 liela
Kefīrs
240 g
Augu eļļa (piem, saulespuķu)
120 g
Vanilīna cukurs
2 tējkarotes
Svaigu vai saldētu melleņu vai citu mazo ogu
300 g
1.
Mafinu pannā ieklāj 12 mafinu papīra formiņas. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
2.
Lielākā bļodā ber miltus, auzu pārslas, cukuru, cepamo pulveri, sodu un sāli. Ar dakšiņu samaisa un noliek malā.
3.
Vidējā bļodā ar dakšiņu sakuļ olu ar vanilīnu, iemaisa kefīru un tad eļļu.
4.
Ņem bļodu ar miltu maisījumu un tajā iemaisa ogas, ja saldētas, tad neatkausētas, uzreiz no saldētavas.
5.
Miltu un ogu maisījumā lej kefīra maisījumu un maigi apmaisa. Nekuļ un neputo
6.
Mīklu pilda sagatavotajās formiņās, sadalot to vienmērīgi pa 12 trauciņiem.
7.
Liek cepties sakarsētajā cepeškrāsnī pa vidu, apmēram 28 minūtes.
8.
Atdzesē un pasniedz. Var pasniegt ar mīkstu sviestu, siera, avokado vai šķiņķa šķēlēm. Šādus mafinus ērti paņemt uz skolu. Daļu mafinu var ielikt aizspiežamajos maisiņos un likt saldētavā. Mafini atkusīs un garšos kā tikko izcepti.

Nogaršo arī šīs receptes