Gatavojam mērci. Mazā bļodiņā iespiežam citrona sulu vai etiķi, pievienojam medu vai sīrupu, apmaisām un ar karotīti vai slotiņu putojot mazā strūkliņā lejam olīveļļu.
2.
Uz dēlīša putriņā sakapājam anšovus un pievienojam eļļas mērcītei.
3.
Tajā pašā anšovu eļļiņā uz dēlīša sakapājam un tad ar dakšiņu saspaidām olu, pievienojam mērcītei.
4.
Pagaršojam mērci, pievienojam nedaudz čili, anšovu sulu no bundžiņas un balzāmetiķi. Vēlreiz pagaršojam un atrodam vislabāko garšas kombināciju.
5.
Uz liela, lēzena šķivja kārtojam salātus, pārberam ar sagrieztiem ķirštomātiņiem.
6.
Salātiem pārliekam daiviņās sagrieztas olas.
7.
Blakus salātu šķīvim noliekam mērcītes trauku un to katrs uzlej pats