Sviestmaizes kā pamatēdiens

Bērniem Bērniem
Brokastis
Top receptes Top receptes
Pagatavošanas laiks 15-20 minūtes
Nr 1
Sēklu vai kliju tostermaizes
2 rikas
Avokado
1 vidējs
Citrons
1 daiviņa
Sāls, pipari pēc garšas
Bekons
4 škēles
Tomāts
2-3 šķēles no liela tomāta
Nr 2
Sēklu vai kliju tostermaizes
2 rikas
Majonēze
2 tējk
Siers (Gouda, Edam vai Holandes)
4 plānas siera šķēles
Šķiņķi
4 plānas šķēles
Tomāts
2-3 šķēles no liela tomāta
Sauja salātlapu
1.
Nr 1
2.
Avokado mīkstumu liek bļodā un ar dakšiņu saspaida, pievieno sāli, piparus un citrona sulu, samaisa.
3.
Bekonu apcep un nosusina papīra dvielī. Nogriež plānas tomāta šķēles un apber ar sāli un pipariem.
4.
Tostermaizes rikas liek uz dēlīša un uz katras uzsmērē avokado masu. Uz vienas liek pāri bekona šķēles, tad tomātus. Pārliek ar otru tostermaizes riku, ar apsmērēto avokado uz leju.
5.
Nr 2
6.
Liek uz dēlīša maizes rikas un katru bagātīgi apsmērē ar majonēzi.
7.
Pāri vienu pie otras kārto salocītas šķiņķa šķēles, tad salātlapas, tomātus un tad salocītas siera šķēles. Pārliek ar otru maizes riku, ar apsmērēto majonēzi uz leju.
8.
Maizītes var pusdienu kastītē paņemt līdzi uz skolu vai uz darbu, vai ātri pagatavot pārnākot no skolas vai no darba.

Nogaršo arī šīs receptes