Kartupeļu un sēņu sacepums

Pusdienas
Sātīgi Sātīgi
Vakariņas
Pagatavošanas laiks 60 minūtes
Kartupeļi
800 g
Šampinjoni vai cepamo meža sēni
400 g
Sviests
15 g
Ķiploka daiva
1
Salds krējums
200 g
Piens
100 g
Kūstošs siers (Čedaras, Holandes vai cita), sarīvēts
60 g
Sāls, pipari pēc garšas
Eļļa sēņu apcepšanai
1.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ar ķiploka daiviņu ieziež veidni un ar sviesta piciņām to ieeļļo (Veidnes izmērs 16X24cm).
2.
Sēnes sagriež, pannā sakarsē eļļu un apcep, apber ar sāli un pipariem, noliek malā.
3.
Kartupeļus nomizo un sagriež 1.5-2 mm ripās.
4.
Kartupeļu ripas kārto veidnē ieslīpi, pārber ar apceptajām sēnēm un tās iespiež starp kartupeļu ripām. Apber ar sāli un pipariem, pārlej ar saldo krējumu un pienu, pārkaisa ar sarīvēto sieru.
5.
Liek cepties sakarsētajā cepeškrāsnī apmēram 60 minūtes, pēc 40 min cepšanas apsedzot veidni ar foliju.
6.
15 minūtes sacepumu atdzesē un pasniedz ar gurķiem un tomātiem, var pārbērt ar zaļumiem. Ja sacepums jāsaglabā silts ilgāku laiku, to pārsegtu ar foliju ietin pledā.

Nogaršo arī šīs receptes