Foreles vai laša zupa

Zivis Zivis
Zupa Zupa
Pagatavošanas laiks 40-45 min
Buljonam
Buljonu var vārīt pats, vai var izmantot dārzeņu buljona kubiņus
Veselas zivs asaka ar galvu
apmēram 500-800 g
Burkāni, sagriezti lielos gabalos
2
Selerijas kāti, sagriezti lielos gabalos
2
Sīpols ar mizu, sagriezts 4 daļās
1
Sauja pētersīļu kātu
Lauru lapas
2
Zupai
Laša filejas bez ādas, sagrieztas 2 cm gabaliņos
300 g
Burkāni, nomizoti un sagriezti plānās ripās
2 vidējā izmērā
Kartupeļi, nomizoti un sagriezti 2-3 cm kubiņos
4 vidēji
Olīveļļas
2 ēdamkarotes
Sāls, pipari pēc garšas
Sauja diļļu, sakapātu
Opcija: pievienot kausētā siera Dzintars, klasiskā
150-200 g
1.
Gatavojam buljonu. Zivs asaku ar galvu (žaunas izgrieztas) kārtīgi nomazgā tekošā ūdenī un liek katlā, pievieno visus dārzeņus, pētersīļus un lauru lapas, pārlej ar aukstu ūdeni, apmēram 1.5-2 l, strauji uzvāra, noputo un uz mazas liesmas vāra buljonu, apmēram 30 min.
2.
Nokāš, no zivs asakas noņem izvārītos zivs gabaliņus un saglabā.
3.
Vidējā katlā lej olīveļļu un uz mazas liesmas liek sautēties sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs.
4.
Tad pagriež vidēji lielu liesmu un pievieno un nedaudz apcep burkānus, pievieno buljonu, kartupeļus, uzvāra, pēc 10 min pievieno filejas gabaliņus, vāra 3-5 min, pievieno saglabātos zivs gabaliņus no buljona.
5.
Pagaršo, pievieno sāli un piparus. Ja vēlas, iemaisa kausēto sieru.
6.
Pasniedz ar sakapātām dillēm.

Nogaršo arī šīs receptes